Het leek zo ver weg, maar met nog maar enkele weken te gaan, is het alweer zover; de eindexamens staan dan voor de deur.

Stress, slapeloze nachten, rommelige kamers en overal boeken. Hoe kom je het beste door deze drukke periode heen?

Met deze handige en door ons geteste tips haal jij zeker weten dat diploma!

Doe aan dutjes 
Dit klinkt misschien raar, maar het werkt; het menselijk lichaam heeft namelijk tijd nodig om goed te kunnen functioneren. Dankzij de stressvolle periode kom je hoogstwaarschijnlijk weinig aan slapen toe, maar vergeet niet naar je lichaam te luisteren. Geef toe aan dat ene dutje nadat jij een examenbundel hebt uitgelezen, maar slaap niet te lang; zet je timer voor maximaal 20 minuten zodat je niet nóg slaperiger wordt na het dutje.
Leer niet aan een stuk door 
Dit is niet heel raar, maar vaak vergeet je dat je al een hele tijd lang de hoofdstukken voor het eindexamen geschiedenis aan het doornemen bent, totdat je niks meer tot je neemt. Neem na ieder hoofdstuk dat je geleerd hebt een pauze van max. 15 minuten; luister muziek, maak een gezonde snack of loop een blokje om. Wanneer je die pauze hebt genomen, heb jij je hersenen nieuwe energie gegeven om weer even door te gaan.
Beloon jezelf
Al die weken stress maken je misschien een beetje weemoedig.. Een beloning op zijn tijd kan juist in die periode een klein cadeautje aan jezelf zijn.
Denk hierbij aan verschillende dingen zoals:
– één aflevering van een tv-serie bekijken
– lekkere gezonde brownies bakken
– even bellen met je vrienden die in hetzelfde schuitje zitten
of even langs oma hoppen zodat zij je kan volstoppen met lekkere dingen..
Vergeet je lichaamshouding niet!
Urenlang gespannen zitten in één positie kan funest zijn voor je houding. Gebogen nek, geen rechte rug en misschien een arm dat in slaap valt; allemaal tekenen dat iemand heel goed bezig is met het stampen voor de eindexamens, maar ook tekenen dat jouw lichaam het even niet aankan. Kijk goed naar de verschillende symptomen die jouw lichaam vertoont en werk eraan om het te verbeteren:
Last van je nek?
Zoek bij voorbaat al een goede stoel uit waar je rechtop kunt zitten. Een stoel met een goede rugleuning moet je volledige rug ondersteunen. Een volledige ondersteuning van de rug zorgt ervoor dat je niet met een gebogen nek jouw samenvatting op je computer doorleest en je dan daarna last krijgt van je nek.
Last van je (onder)rug? 
Dit heeft, net zoals hierboven staat vermeld, te maken met de ondersteuning van de stoel – zit niet onderuitgezakt op je stoel, want op die manier verspreid je de druk niet over je gehele rug, maar concentreert die druk zich maar op één plek, waardoor je last krijgt van bepaalde plekken op jouw (onder)rug.
Voel jij je misschien verkrampt? Dan is het tijd om te stoppen met zitten en tijd voor een beetje beweging! Maak gebruik van je pauze om even te lopen, rennen of dansen.
Houd je aan een ritme 
Schema’s en lijstjes zijn naast ontzettend handig ook erg fijn voor je welgesteldheid. Dankzij die schema’s of lijstjes kun jij goed zien waar je gebleven bent met leren en hoeveel je al gedaan hebt – het leukste gedeelte is het afvinken van alle taken..
Houd je verder ook aan een bepaalde ritme met slapen, eten en pauzeren!
Wij, bij DiplomaNu, wensen iedere examenkandidaat heel veel succes met het leren voor de eindexamens 2016! 
Oordeel van onze klanten
[Gemiddeld: 5]