Tips van een bijles-student

Alles kan een leerling afleiden: van het geluid dat van buiten komt tot aan het laten vallen van een pen. Soms grijpt een leerling alles aan om niet aan zijn of haar werk te hoeven.

Je hebt dan als bijles-student de taak om de leerling bij de les te houden, maar hoe ga je in hemelsnaam te werk?

Zorg voor een goede communicatie
Praat met je leerling over de reden van hun afleiding. Komt het misschien door de manier waarop er bijles wordt gegeven of komt het omdat de leerling is verveeld? Haak hier op in en denk aan het veranderen van je les-aanpak. Maak het bijvoorbeeld speelser en pas humor toe in je manier van bijles geven.
Plaats jezelf in een ruimte waar afleiding niet kan ontstaan 
Zorg er als bijles-student voor dat je in een blanco ruimte komt te zitten: dus niet in de slaapkamer van de leerling, aangezien hij of zij daar voldoende afleiding kan vinden. Vraag, indien mogelijk, naar een andere ruimte in het huis waar geen afleiding wordt gecreëerd d.m.v speelgoed, een tv, computer etc.
Creëer een korte pauze 
Een uur lang (soms wel langer) volledig concentreren, kan best zwaar zijn voor sommige bijles-leerlingen. Merk je dit als bijles-student op bij jouw leerling?
Creëer dan een korte pauze! Las een break van vijf minuten in wanneer je op de helft van de bijles bent aangekomen.
Dit lijkt kort, maar het laat de leerling wel eventjes op adem komen.
Zorg ervoor dat er geen mobieltjes/smartphones/tablets in de buurt zijn
Één geluidje van een telefoon of tablet en de leerling is meer gefocust op wat er daar gebeurt dan wat er gebeurt tijdens de bijles.
Vraag daarom aan je leerling of hij/zij die vormen van technologie wegstopt en het geluid ervan uitzet.

Wij, bij DiplomaNu, hopen dat jullie met deze handige tips uit de praktijk verder zijn geholpen en dit zullen toepassen op jullie eigen bijles-leerlingen in de toekomst.

Oordeel van onze klanten
[Gemiddeld: 0]