Nog maar een paar weken te gaan voordat de zomervakantie ein-de-lijk aanbreekt en je weer mag genieten van vrijheid en zonneschijn.. Alleen moet er tot die tijd nog steeds in de schoolbanken worden gezeten;hoe ga je dat in hemelsnaam overleven?

Hieronder vind je enkele tips om gefocust te blijven, in plaats van continu dromen over heerlijke ijsjes, tijdens die laatste weken op school..

Blijf gehydrateerd
Het kan soms behoorlijk warm worden in een klaslokaal; vooral wanneer de felle zon de ruimte in schijnt en jij een plekje hebt bemachtigd naast het raam.. Houd daarom een flesje water op je tafel zodat je voldoende vocht binnenkrijgt – zodoende raak je niet afgeleid en kun je focussen op de preek van je docent. Mogen er geen flesjes op tafel? Vraag dan aan je docent of je op ieder moment van het lesuur het flesje uit je tas mag halen.
Vraag om les buiten op het schoolplein
Indien je een relaxte en meegaande docent hebt, kun je hem/haar vragen om tijdens een warme dag naar buiten te gaan met de klas. Vraag het niet zomaar, maar leg uit waarom dit effectiever is voor de klas. Kom met grappige voorstellen als; “Dankzij de frisse lucht, die wij buiten veel beter binnenkrijgen, luisteren wij veel beter naar uw verhaal” of “De zon roept ons. We moeten wel naar buiten.” Maak je voorstel luchtig, maar dring het niet op.
Speel een spelletje
Stel, je hebt wiskunde en je bent bezig met het maken van de zoveelste opgave, maar je kunt je gewoon niet meer focussen.. Speel dan een leuk spelletje in je wiskundeschrift! Onopgemerkt en leuk is het spelletje “kamertje verhuren”; dit spelletje speel je samen met de klasgenoot naast je door middel van een groot vierkant te tekenen op je ruitjespapier, daarna zet jij of je klasgenoot de eerste streep – ieder die een volledig vierkantje heeft gemaakt, krijgt het kamertje op zijn of haar naam. Wie de meeste “kamertjes” heeft gecreëerd op het papier wint het spel.

Teken in je schrift
Wie doet het nou niet? Even wegdromen tijdens de zoveelste preek van docent X.. In plaats van wegdromen tijdens de preek kies er voor om te tekenen! Men zegt dat je zaken beter onthoudt door die dan te visualiseren – dus de volgende keer dat je gesnapt wordt tijdens het tekenen in je schrift zeg dan dat het juist goed voor je is en je de stof vele malen beter begrijpt.

Zit rechtop
Misschien is het al het laatste lesuur en begin je al te verlangen naar de bank in de woonkamer van je huis, maar jouw docent meldt dat je goed moet opletten, aangezien de stof noodzakelijk is voor de laatste toets van het jaar. Vaak kan het helpen om goed op je houding te letten en rechtop te blijven zitten met je voeten plat op de grond – dit schijnt ervoor te zorgen dat je de stof beter blijft onthouden, omdat je de toets in dezelfde positie zult gaan maken. Ook handig voor als je thuis moet leren voor de toets – leer voor de toets in diezelfde positie zodat jij een hoger cijfer haalt!
Wij, bij DiplomaNu, hopen dat je deze laatste weken voor de zomervakantie voldoende blijft opletten tijdens die belangrijke lessen en iets hebt aan deze tips.
Oordeel van onze klanten
[Gemiddeld: 5]